Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verhoorkamer voor Opa Doeli

Verhoorkamer voor Opa Doeli

02/11/2018 22:21

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en de procureur-generaal Roy Baynath Panday feliciteren elkaar, terwijl Unicef vertegenwoordiger Patrick Matala toekijkt.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en de procureur-generaal Roy Baynath Panday feliciteren elkaar, terwijl Unicef vertegenwoordiger Patrick Matala toekijkt. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het jeugddoorgangscentrum Opa Doeli aan de Limesgracht heeft nu een eigen verhoorkamer. De kamer is vrijdag officieel overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie door Patrick Matala, vertegenwoordiger van het kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef). Dat meldt het NII.

Tegelijkertijd is ook de verhoor- en regiekamer geopend door justitieminister Stuart Getrouw, Matala en de procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. Dat jeugdigen moesten worden verhoord in aanwezigheid van andere medewerkers, was een zorgpunt, zei de pg. Door deze niet-kindvriendelijke situatie en het ontbreken van privacy, klapten jeugdigen vaak dicht. 

Baidjnath Panday is heel blij met de samenwerking tussen Justitie en Politie en het Openbaar Ministerie - dat de trekkersrol vervult - en Unicef. Hij hoopt dat het resultaat van de verhoor- en regiekamer zal leiden tot bereidheid bij Unicef om de samenwerking voort te zetten. De verhoorkamer beschikt over audiovisuele apparatuur ter ondersteuning van het verhoor van kinderen.

Minister Getrouw is ook tevreden met de overdracht en beschouwt die als een stap naar de verdere ontwikkeling voor zijn ministerie. Tot slot gaf hij aan dat hij Unicef meer dan dankbaar is voor de nodige ondersteuning in dit project. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina