Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U20-selectie wint met monsterscore in de VS

Suriname opent Concacaf U20-kampioenschap met monsterscore

01/11/2018 18:46 - Marciano Millerson

Het basiselftal van de U20-selectie won donderdag met 13-2 van de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Het basiselftal van de U20-selectie won donderdag met 13-2 van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De U20-voetbalselectie heeft donderdag een flitsende start gemaakt bij deelname aan het Concacaf-kampioenschap in de Verenigde Staten van Amerika. Suriname blikte de Amerikaanse Maagdeneilanden (USVI) met maar liefst 13-2 in. Bij rust was de score reeds 5-0. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Suriname maten te groot was voor de eilanders.

Rievaldo Doorson opende de score al na ongeveer drie minuten spelen. Het duurde hierna enige tijd alvorens het doelpuntenfestijn van start ging. Suriname tikte het leder zonder al te veel moeite rond, maar ging bij beslissende momenten slordig om met de passes. Brian Elshot verdubbelde eindelijk na negentien minuten de score; 2-0. Roscello Vlijter en Elshot (2x) maakten het handje vol.

Suriname startte na de pauze veel scherper. Binnen de eerste acht minuten wees het scorebord 9-0 dankzij doelpunten van Alvaro Verwey (2x), Mgwenze Vola en Doorson. Op gegeven moment vond er verslapping plaats in de defensie, waardoor de eilanders een tegendoelpunt wisten te maken.

Roscello Vlijter plaatste na uitstekend combinatiespel de 10-1 binnen. Drie minuten later werd Jamilho Righters goed weggestuurd en hij tilde de score naar 11-1. Invaller Fernando Hoepel liet in de 73ste minuut over rechts de belagers zijn hielen zien en bediende Verwey op maat met 12-1.

USVI kreeg met nog ruim elf minuten een strafschop, nadat doelman Rivaldo Soesman in de fout ging. Soesman dook bij de inzet van de tegenstander wel de juiste hoek in, maar kon het tweede tegendoelpunt niet voorkomen; 12-2. Hoepel gooide de strijd uiteindelijk op slot; 13-2.

Zaterdag speelt Suriname zijn tweede ontmoeting tegen St. Vincent en The Grenadines, die eerder op de dag met 2-3 verloor van Trinidad en Tobago. Verder bevinden zich in de poule het gastland en Puerto Rico. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de finalefase.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen