Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dikan neemt Drietabiki Akkoord in ontvangst

Dikan neemt Drietabiki Akkoord in ontvangst

29/10/2018 22:22 - Jason Pinas

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling neemt het Drietabiki akkoord in ontvangst van Commissievoorzitter Leo Brunswijk

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling neemt het Drietabiki akkoord in ontvangst van Commissievoorzitter Leo Brunswijk  

PARAMARIBO - De commissie Viering 10 oktober 1760 heeft maandag het Drietabiki Akkoord overhandigd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Hiermee heeft de organisatie de daad bij het woord gevoegd. Commissievoorzitter Leo Brunswijk zei tijdens een persconferentie op 19 oktober dat de overhandiging van het akkoord aan de regering, de volgende stap zou zijn, omdat er haast gemaakt moet worden met de zaken die gerealiseerd moeten worden voor het binnenland.

Dat verzoek is maandag ook gedaan aan Dikan. "We hopen dat de punten die zijn opgenomen in het document, heel snel worden uitgevoerd door de regering", zei Brunswijk. In het akkoord zijn totaal achttien punten opgenomen die het binnenland uit de achtergestelde positie moeten halen. Onderwerpen als verbeterd onderwijs, erkenning van de grondenrechten, elektrificatie, veiligheid en werkgelegenheid voeren de boventoon. Daarnaast wordt de regering ook gewaarschuwd zich niet in te mengen in zaken van het traditionele gezag.

Aanvankelijk zou het akkoord op 10 oktober te Drietabiki ontvangen worden door een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin. Echter, president Desi Bouterse besloot de delegatie niet meer te sturen, omdat hij niet tevreden was over de wijze waarop Naze Amina, tegenhanger van granman Albert Aboikoni, is ontvangen door het aanwezige traditionele gezag.

De boodschap van de liba krutu waaruit het akkoord is voortgevloeid, is volgens Brunswijk verkeerd begrepen door het staatshoofd. "Het akkoord is niet tegen de regering en ook niet tegen een politieke partij. Wij gaan voor ontwikkeling van het binnenland", hield hij de minister voor. Dikan verzekerde de commissie dat het akkoord tijdens de ministersvergadering van maandag meteen doorgeleid zou worden naar de vicepresident. De bewindsman is ook ervan overtuigd dat de regering de opgenomen punten zal aanpakken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina