Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP gaat voor 28 zetels in 2020

VHP gaat voor 28 zetels in 2020

28/10/2018 00:00 - Beta Debidien

Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi sprak het goed opgekomen publiek toe in de zaal van Hotel Concord.

Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi sprak het goed opgekomen publiek toe in de zaal van Hotel Concord. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) gaat voor minimaal 28 zetels landelijk bij de komende verkiezingen in 2020. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi zei vrijdagavond in Nickerie dat de VHP één doel heeft: Suriname redden. “Wij strijden niet voor macht en posities, maar we strijden voor de toekomst van dit land. We groeien als partij en alle peilingen laten zien dat alleen één partij in de top te zien is en dat is de VHP.”

Om het land uit de ernstige crisis te halen zal de VHP meer mandaat moeten krijgen van het volk. "Wij gaan de crisis niet kunnen oplossen als je ons maar twintig zetels geeft. Dan winnen we wel, maar we kunnen het land niet uit de crisis halen. Dan zal je moeten samenwerken met andere partijen die niet in staat zijn het land uit de crisis te halen", zei Santokhi.

Hij vraagt het volk van Suriname om de VHP mandaat te geven met 28 zetels. Met drie nieuwe ondervoorzitters, afkomstig van de partij-afdeling Nickerie, heeft de VHP de vijf dna-zetels voor Nickerie verzegeld, meent de voorzitter. Soedeshchand Jairam is toegelaten als ondervoorzitter van de VHP in Nickerie. Daarnaast is Steven Matsaleh voorgedragen, terwijl uit de moslimgemeenschap Hadji Ilahibaks is toegevoegd als ondervoorzitter van de partij.

De moskeebesturen in Nickerie hebben zich gebundeld en zullen de VHP ondersteunen, zegt Santokhi, die vindt dat het vertrouwen in de partij toeneemt. Volgens Santokhi heeft men geloof dat de VHP het land uit de crisis zal halen en beter kan besturen. Ook zou er vertrouwen zijn dat de VHP de corruptelingen zal aanpakken en de honderden miljoenen SRD die gestolen zijn terug zal brengen naar het volk van Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina