Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ben Olivieira beschuldigd van verkrachting

Ben Olivieira beschuldigd van verkrachting

27/10/2018 09:14 - Ivan Cairo

Ruben ‘Ben’ Olivieira

Ruben ‘Ben’ Olivieira  

PARAMARIBO - Ondernemer en sociale duizendpoot Ruben ‘Ben’ Olivieira (71) wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De nu 27-jarige Xiomara Thompson beweert dat hij haar heeft verkracht toen ze dertien jaar oud was. Afgelopen zaterdag vertelde zij aan intimi en de krant voor het eerst wie haar zou hebben misbruikt. Destijds werd haar vader door haar moeder verdacht, omdat Xiomara toen bij hem woonde. Thompson die momenteel in Nederland woont, komt binnenkort speciaal naar Suriname om aangifte te doen bij de politie.

Het vermeende slachtoffer woonde destijds alleen met haar vader aan de toenmalige Wanicastraat en zat in de eerste klas van het Arthur Hoogendoorn Atheneum. Olivieira zou haar hebben benaderd onder het mom dat hij haar aan een carrière als fotomodel kon helpen en haar daarin wilde begeleiden. Bij de tweede ontmoeting zou hij haar naar een appartement hebben meegenomen en zich daar aan haar hebben vergrepen.

Na het incident zou zij geen contact meer met de man hebben gehad. Door de traumatische ervaring van de verkrachting zouden haar schoolprestaties achteruit zijn gegaan, waarna onderzoek het seksuele misbruik aan het licht bracht. Na die ontdekking is Thompson uit huis geplaatst en opgenomen in het begeleidingscentrum van Stichting voor het Kind. 

Olivieira door de Ware Tijd met de beschuldiging geconfronteerd, reageert "geschokt" en ontkent met klem zich schuldig te hebben gemaakt aan het vermeende vergrijp. Het verbaast hem dat iemand na veertien jaar met een dergelijke beschuldiging komt. In eerste instantie ontkent hij categorisch Xiomara Thompson te kennen. Daags daarna komt hij daarop terug en stelt tegenover de krant "negen jaar geleden" een liefdesrelatie met Thompson te hebben gehad.

Toen was ze, aldus de ondernemer, al zeventien of achttien jaar. "Ik was haar suikeroompje. Ik ging haar thuis ophalen. Ze kreeg in die tijd SRD 250 zakgeld per week. Plus kreeg ze de eerste dag een Blackberry cadeau", zegt de ondernemer. Hij vermoedt dat de aantijging met rancune te maken heeft of een poging om hem geld van hem af te persen.

"Wat een onzin allemaal. Ten eerste had ik toen ik achttien jaar was een vriend, dus dat wat hij zegt slaat op niets. Ten tweede weet hij dondersgoed wat hij heeft gedaan en hoe dat allemaal is gegaan. Wat een laffe, vieze man zeg. En rancune? Tuurlijk ben ik boos, hij heeft me verkracht toen ik dertien was en nog maagd", reageert Thompson.

Ze zegt totaal niet uit te zijn op geld. "Ik heb geen andere motieven en van hem hoef ik al helemaal niets. Wat voor mij belangrijk is, is dat dit soort mannen in de toekomst wel honderd keer nadenken voordat ze dit soort dingen uithalen. Ik kom binnenkort naar Suriname om aangifte te doen", aldus het vermeende slachtoffer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen