Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc Pansa ontkent corruptie

Dc Pansa ontkent corruptie

26/10/2018 10:38 - Gilliamo Orban

De scheidende districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa.

De scheidende districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa. Foto: YouTube  

PARAMARIBO - “Ik heb mij ingezet voor mijn district om de duurzame ontwikkeling te verhogen en mijn naam wordt zomaar door het slijk gehaald. De achterliggende gedachte om me te beschuldigen van corrupte handelingen is zeer negatief en ik weet niet waarom men dat heeft gedaan.” Dat zegt de scheidende districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo tegen dWT over de beschuldiging van corruptie.

De Ware Tijd berichtte woensdag dat die vermoedelijke handelingen Pansa de dc-post van Brokopondo zouden hebben gekost. Ze zou begin 2017 toestemming hebben gegeven om aan goudwinning te doen nabij een school in Brokopondo Centrum en zou hiervoor geld hebben ontvangen. "Ik heb er juist voor gezorgd dat goudzoekers zijn ontruimd door het Regio Bijstandsteam (RBT)", stelt Pansa.

Zij herinnert zich dat ze, kort nadat ze op 9 december 2016 het beheer over het district kreeg, geconfronteerd werd met de illegale goudwinning dicht bij de school. Ze heeft toen de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) en de commissie Ordening Goudsector (OGS) erbij gehaald. De goudzoekers zijn terstond gevraagd de activiteiten te stoppen, maar kwamen volgens de dc in opstand. "Met het RBT hebben we ze verwijderd. Het ging om 80 tot 150 mannen."

De goudzoekers zijn toen erop gewezen dat ze strafrechtelijke vervolging riskeerden omdat ze strafbare feiten hadden gepleegd. Er was schade toegebracht aan het milieu en er waren waterwegen door de goudactiviteiten dichtgeslibd. Volgens Pansa raakte het schoolterrein bij regen onder water. "De mannen hebben de waterwegen opengemaakt en een deel van het terrein waar ze hadden gewerkt hebben ze geëgaliseerd. Daarna zijn ze voorgoed vertrokken", stelt de dc. "Dat is het verhaal en ik heb ook nimmer corruptief gehandeld in andere gevallen", voegt ze eraan toe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina