Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vermoedelijke corruptie kost Pansa dc-post

Vermoedelijke corruptie kost Pansa dc-post Brokopondo

24/10/2018 10:12 - Gilliamo Orban

 De beëdiging van Kenya Pansa tot dc van Brokopondo

De beëdiging van Kenya Pansa tot dc van Brokopondo Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa heeft volgens bronnen plaats moeten maken voor ex-parlementariër Frederik Finisie, omdat ze mogelijk betrokken is bij corruptie. De vervangen dc zou begin 2017 toestemming hebben gegeven aan personen om aan goudwinning te doen nabij een school in Brokopondo Centrum en zou hiervoor geld hebben ontvangen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt desgevraagd dat dit hem niet bekend is.

Een bron stelt echter het volgende: "Ze heeft een heleboel brokken gemaakt en één daarvan is de kwestie van de goudwinning nabij de school." Pansa ontkende maandag, kort nadat ze het district had overgedragen aan Finisie, tegenover de Ware Tijd dat er een reden was voor haar vervanging. Naar eigen zeggen wordt ze één van dc's van Marowijne met als standplaats Moengo. 

"Meneer Finisie kent Brokopondo heel goed. Er is een goede basis gelegd voor de verdere ontwikkeling en hij komt met andere plannen om het district verder te ontwikkelen", antwoordde ze op een vraag. "Wij zijn districtscommissarissen van geheel Suriname en we hoeven niet ons hele leven in één district te blijven. Als de regering of president het nodig acht dat een dc ergens anders moet ondersteunen, mag dat. Dat is normaal", voegde ze eraan toe. Voor haar was het een eer om de burgers van Brokopondo te dienen.

Volgens bronnen is Pansa ook niet meer geliefd bij structuren van de NDP in Brokopondo."A abi bigi memre vinden de NDP'ers." Dat ze niet communiceerde met dignitarissen heeft bij hen geleid tot ontevredenheid. "We naderen de verkiezingen en er moet met iedereen goed contact zijn", zegt de bron. Finisie zei na de overdracht dat hij zijn districtsgenoten een eerlijke kans wil geven bij houtkapactiviteiten.

"Wanneer personen van het district een concessie aanvragen, worden de stukken in de lade gestopt en er wordt dan een rijke man gebeld met de mededeling dat er een gebied vrij is voor houtkap. Dezelfde kaart die de mensen van Brokopondo hadden ingediend, wordt gebruikt om de concessie uit te geven", zegt de burgervader doelend op corrupte bestuursambtenaren en medewerkers van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. "We gaan een einde hieraan maken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina