Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement wacht gesprek minister af

Jeugdparlement wacht gesprek minister af

17/10/2018 19:48 - Merredith Bruce

Jeugdparlement wacht gesprek minister af

 

PARAMARIBO - Een gesprek tussen minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en de leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), moet resulteren in een duidelijke datum voor de verkiezingen voor jeugdambassadeurs. De NJP-leiding heeft op 7 oktober een ontmoeting gehad met de directeur Jeugdzaken en vertegenwoordigers van het Nationaal Jeugdinstituut.

De bijeenkomst kwam nadat de jeugdvertegenwoordigers op een persconferentie gezegd hadden dat ze graag met de minister om de tafel wilden, om een datum te bepalen voor de verkiezingen. "Het wachten is nu op de minister", zegt Kelvin Koniki, voorzitter van het jeugdparlement. Koniki heeft zelf graag dat de verkiezingen zo snel mogelijk gehouden worden. "Daar gaan we ook voor, maar het is het ministerie dat uiteindelijk bepaalt. De middelen om de verkiezingen te organiseren, liggen bij het ministerie."  

De verkiezingsbijeenkomst zou aanvankelijk op 28 juli gehouden worden, maar de leiding van het jeugdparlement vond enkele zaken rondom de organisatie niet transparant en eiste daarom meer duidelijkheid. De jeugdvertegenwoordigers wilden onder meer duidelijkheid over het kandideren van Jamil Starke als SDG-ambassadeur. Hij kon door schooltentamens niet meedoen aan de sollicitatiegesprekken die aan de selectie voorafgingen, maar zijn naam stond toch op de kandidatenlijst.

Starke heeft zich intussen teruggetrokken van deelname, naar verluidt om privéredenen. Voor Koniki betekent dit dat de stem vanuit de leiding van het jeugdparlement niet overbodig is geweest. Intussen is de zittingstermijn van de huidige jeugdambassadeurs ruim verstreken. De krant verneemt dat zij hun werk op een laag pitje voortzetten. Het gaat om jeugdambassadeurs voor de Caricom en voor duurzame ontwikkelingsdoelen. Bij de komende verkiezingen zullen er ook jeugdambassadeurs voor sport benoemd worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina