Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe busroutes voor ontsluiting woonbuurten

Nieuwe busroutes voor ontsluiting woonbuurten

15/10/2018 07:53 - Gilliamo Orban

Nieuwe busroutes voor ontsluiting woonbuurten

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Voor de ontsluiting van woongebieden waar geen openbaar vervoer is, voert het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie op 1 november elf particuliere bustrajecten in. Ook komen er nieuwe routes naar middelbare scholen aan de Lachmonstraat en de Anton de Kom Universiteit aan de Leysweg.

Door klachten van mensen dat er geen bus langskomt in hun buurt, is de behoefte aan openbaar vervoer gebleken, zegt Joyce Blokland, directeur Transport op het ministerie. Het gaat onder meer om de routes Lelydorp-Adek, Paramaribo-Houttuinweg-Tout Lui Faut, Paramaribo-Livorno, Paramaribo-Hanna's Lust en Geyersvlijt-Adek.

Blokland schat dat er ongeveer vijftien busvergunningen zijn verstrekt voor de elf trajecten. "We zullen na een maand het project evalueren en als er behoefte is aan meer bussen, zullen we daarop inspelen. Maar bij de evaluatie kan ook blijken dat er te veel zijn", aldus de directeur. Er zijn landelijk vijftienhonderd particuliere bussen.

John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, toont zich een tegenstander van nieuwe busvergunningen. "Er zijn veel bussen op sommige trajecten. De overheid kon er enkele plaatsen op de nieuwe routes." Hij hoopt dat trajecten lucratief zullen blijken, zodat de bushouders niet gedemotiveerd raken.

Het is de bedoeling om meer trajecten in te voeren, omdat burgers van woonprojecten dat hebben gevraagd. Blokland weet nog niet precies om hoeveel routes het gaat. "We gaan eerst op onderzoek uit." Het zit ook in de pijplijn om zestig mensen in dienst te nemen als controleur. "Op elke nieuwe route moeten we zeker acht controleurs plaatsen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina