Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte voorlopig op vrije voeten

Verdachte voorlopig op vrije voeten

12/10/2018 22:47 - Cheflin Paulus

Verdachte voorlopig op vrije voeten

 

PARAMARIBO - Orpheo S. lachte blij toen kantonrechter Marie Mettendaf hem vertelde dat hij voorlopig niet meer achter de tralies hoeft. S. staat terecht voor een beroving eerder dit jaar, maar de vervolging is er niet in geslaagd om twee belangrijke getuigen op te sporen en te verhoren.

Officier van justitie Reshmi Rathipal zei dat het Openbaar Ministerie (OM) zijn uiterste best heeft gedaan om de getuigen op te sporen, echter zonder gewenst resultaat. "Wij hebben contact gemaakt met de Parketwacht, edelachtbare. De buren van de getuigen verklaren dat zij hen al een hele tijd niet hebben gezien. Hun telefoonnummers blijken niet juist te zijn." 

De verdachte ontkent alle beschuldigingen. De rechter stelde dat zij in het belang van het onderzoek deze twee getuigen nodig heeft, omdat er anders onvoldoende bewijs is om de gevangenhouding van Orpheo S. te rechtvaardigen. "Het is belangrijk dat wij de getuigen horen. Wij moeten precies weten wat er gebeurd is", zei Mettendaf. 

De verdachte zat heel aandachtig te luisteren in de beklaagdenbank. De rechter vertelde hem na een korte overweging dat zij hem voorlopig naar huis stuurt. "Ik laat je vanaf vandaag voorlopig vrij, maar je moet je aanmelden bij de volgende zitting. Je moet komen. Blijf dus niet weg." De behandeling van de zaak wordt op 22 november voortgezet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina