Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump: 'China is niet klaar voor een deal'

Trump: 'China is niet klaar voor een deal'

11/10/2018 03:14

De Amerikaanse president Donald Trump.

De Amerikaanse president Donald Trump. Foto: AFP  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met nog meer importtarieven voor China. Volgens Trump zeggen Chinese afgevaardigden wel dat zij een deal met de VS willen sluiten, maar zijn ze er "niet klaar voor". Daarom zijn meer importheffingen gerechtvaardigd, vindt de Amerikaanse president.

Persbureau Reuters schrijft dat Trump dreigt met extra heffingen op 267 miljard US dollar aan Chinese producten. "China wil een deal, maar volgens mij zijn ze daar niet klaar voor", zei hij in gesprek met journalisten in Washington. "Ik zeg dat ze er niet klaar voor zijn. Daarom hebben we ook een aantal bijeenkomsten afgezegd."

Op de vraag of hij opnieuw heffingen wil opleggen als vergelding voor de tarieven die China heeft ingevoerd, zei Trump: "Absoluut". In september kwam de VS met nieuwe importtarieven op bijna 200 miljard US dollar aan Chinese producten. De regering in Peking reageerde hierop met heffingen op 60 US miljard dollar aan Amerikaanse producten.

Reuters vroeg een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken wat hij vindt van de uitspraken van Trump. Hij zei dat de handelsoorlog slecht is voor de wereldeconomie en voor geen enkel land voordelig is. "Maar voor China staat het beschermen van ons eigen rechtmatige belang voorop", aldus de zegsman. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina