Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse: ‘Marrons moeten kansen benutten'

Bouterse: ‘Marrons moeten kansen benutten ondanks crisis’

10/10/2018 20:56

President Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring tijdens de kranslegging op het Plein van 10 oktober.

President Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring tijdens de kranslegging op het Plein van 10 oktober. Foto: NII  

PARAMARIBO - “Op de marronleiders en -organisaties van nu rust een enorme taak en verantwoordelijkheid om hun mensen samen met de andere Surinamers te helpen leiden naar betere tijden. Het benutten van kansen, ondanks en dankzij de crisis, moet daarbij een richtsnoer zijn”, zo sprak president Desi Bouterse zijn gehoor toe woensdag bij de viering van Dag der Marron op het Plein van 10 oktober 1760, meldt het NII.

In verband met deze dag zijn er kransen gelegd bij het monument door zowel het staatshoofd, vicepresident Ashwin Adhin alsook enkele andere prominente personen. Op deze dag wordt de vrede tussen de koloniale overheid en de verschillende marrongroepen in de achttiende eeuw herdacht. De ruimte om op eigen wijze invulling te geven aan de eigen cultuur en bestaansvormen is verankerd in de moederwet, zei de president verder tijdens zijn toespraak.

Op de marronbroeders en -zusters rust de taak om hiervan goed gebruik te maken vanuit hun bestaande structuren en instituten, maar vooral in dialoog met de rest van de Surinaamse samenleving. "Laten wij, kijkend naar het gedenkbeeld van de vrijheid van de marrons, samen de handen in elkaar slaan en in eenheid, saamhorigheid en vol enthousiasme werken aan de toekomst van ons land en volk", gaf Bouterse aan.

Onder de aanwezigen waren ook first lady Ingrid-Bouterse Waldring en de ministers Edgar Dikan, Yldiz Pollack-Beighle, Soewarto Moestadja, Stephen Tsang, Lalinie Gopal en Antoine Elias. 

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina