Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Koniki: ‘Jeugdbeleid verdient meer aandacht’

NJP-voorzitter Koniki: ‘Jeugdbeleid verdient meer aandacht’

04/10/2018 00:14 - Merredith Bruce

Kelvin Koniki (m), de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement.

Kelvin Koniki (m), de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki, stelt dat er in de jaarrede van de president weinig aandacht is besteed aan zaken die te maken hebben met de vorming en ontwikkeling van jongeren. Hij is positief over het aangekondigde sportbeleid met extra aandacht voor accommodaties en gemeenschapsfaciliteiten en de aanpak van geweld tegen kinderen. Maar dit is slechts een klein deel van zaken die moeten worden aangepakt.

In het verlengde daarvan merkt Koniki op dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken teveel toegespitst is op het sportgebeuren, terwijl het jeugdgebeuren volgens hem ook evenveel aandacht vereist. "We krijgen het gevoel dat er vanuit het ministerie veel meer geleund wordt op sport."  De NJP-voorzitter noemt het belangrijk dat het ministerie de participatie van jongeren ondersteunt en aanmoedigt. "Er moet naar een associatie toe gewerkt worden, zodat jongeren weten waar ze zich eventueel kunnen aansluiten. Als jongerenorganisaties verenigd worden, voorkom je dat er langs elkaar heen gewerkt wordt."

De jeugdparlementsvoorzitter vindt het belangrijk dat het departement meer gaat  samenwerken met ngo's en buurtorganisaties om beter te kunnen inspelen op de behoeften van jongeren. Koniki is tevreden met de aankondiging van de president om de veiligheid te verhogen. Hij wil dat de politie de samenwerking met de kindertelefoon en de meldpunten kinderbescherming intensiveert, om ook de veiligheid en bescherming van kinderen en jongeren te waarborgen.  

Ook over de stappen om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen, is hij positief. "We doen een beroep op de regeerders om niet alleen te focussen op het onderwijs in de stad maar ook in de districten met name het binnenland, waar er vanwege gebrek aan middelen nog sprake is van een achterstand." De jeugdparlementsvoorzitter kijkt met argusogen uit naar de uitvoering van punten die in de jaarrede zijn genoemd en die verband houden met de ontwikkeling van jongeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina