Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Topoverleg Bouterse en Granger in december

Topoverleg Bouterse en Granger in december

29/09/2018 03:32 - Ivan Cairo

President Desi Bouterse samen met zijn Guyanese collega David Granger.

President Desi Bouterse samen met zijn Guyanese collega David Granger. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Guyanese president David Granger, komt in december naar Paramaribo voor overleg met zijn Surinaamse collega Desi Bouterse. Dit wordt bevestigd door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlands Zaken. De exacte datum voor deze top is nog niet vastgesteld. "We hebben voor het einde van het jaar op programma staan, een topoverleg tussen onze president en president Granger, in december", aldus de bewindsvrouw.

Een aantal "grote vraagstukken" zullen tijdens die ontmoeting besproken worden. Op de agenda staan onder meer veiligheid, milieu en klimaatverandering, handel en economie, energie en mijnbouw. "Wij verwachten dat ook dat bezoek zeer succesvol zal zijn". Of het Tigri-grensgeschil ook ter sprake komt is niet duidelijk. President Bouterse heeft bij verschillende gelegenheden aangegeven dat het grensvraagstuk de beide landen niet moet tegenhouden om samen te werken om meer ontwikkeling te realiseren in beide landen.

Al enige tijd voeren de gezamenlijke grenscommissies van Guyana en Suriname overleg over allerhande onderwerpen die te maken hebben met grensvraagstukken en samenwerking. Guyana claimt sinds de jaren zestig van de vorige eeuw de zogenaamde Tigri-driehoek in zuidwest Suriname en heeft daar militairen gestationeerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen