Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote groep douaniers bevorderd

Grote groep douaneambtenaren bevorderd

28/09/2018 16:57 - Jason Pinas

Voor het eerst in jaren is een grote groep douane-ambtenaren bevorderd.

Voor het eerst in jaren is een grote groep douane-ambtenaren bevorderd. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - In de Congreshal zijn donderdag 77 douaneambtenaren bevorderd naar een naast hogere rang. De promotie is over de hele linie van de dienst. Volgens Joyce de Vlugt, voorzitter van de bond is dit een belangrijk moment, omdat het ruim vijf jaar geleden is dat zo een grote groep douaniers bevorderd werd.

De vertraging is te wijten aan bureaucratie bij de overheid, vindt De Vlugt: ingediende stukken zouden gewoon blijven liggen. De Vlugt en 31 anderen zijn bevorderd tot verificateur tweede klasse. Daarnaast zijn vijftien medewerkers bevorderd tot hoofdverificateur, dertien personen tot kommies tweede klasse en zeventien tot kommies eerste klasse.

"Ik ben heel blij, niet alleen voor mezelf maar ook voor de collega's. Binnen een organisatie is het goed dat mensen bevorderd worden, want dat is goed voor de motivatie", aldus de bondsvoorzitter. Het bevorderingsproces is volgens haar niet zonder slag of stoot verlopen.

"Als je nagaat dat sommige mensen die vandaag zijn bevorderd, twee jaar terug zijn geslaagd. Ze moesten in feite dus twee jaar verder zijn. Dat geeft aan hoe hard we hebben gevochten hiervoor", vertelt ze verder. De bevorderingen zijn volgens haar gelukt met ondersteuning van de vorige dienstleiding en Financiënminister Gillmore Hoefdraad. De bond zet zich in voor versnelling van het bevorderingsproces.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina