Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Touroperators Bigi Pan vrezen concurrentie niet

Touroperators Bigi Pan vrezen concurrentie niet

27/09/2018 05:57 - Beta Debidien

Een Lodge te Bigi Pan.

Een Lodge te Bigi Pan. Foto: Terence Oosterwolde  

NIEUW-NICKERIE - Touroperators in het Bigi Pangebied in Nickerie vrezen niet voor concurrentie, nu Jeffrey Jong Tjien Fa bezig is een kolossaal gebouw neer te zetten midden in de pan. “We keuren het wel af dat hij op ongeveer zestienhonderd vierkante meter terrein mag bouwen en wij niet meer dan vierhonderd vierkante meter mogen gebruiken”, zegt een touroperator die niet bij naam genoemd wilt worden.

Men vraagt zich af wie Jong Tjien Fa toestemming heeft gegeven om zo'n groot gebouw neer te zetten. De touroperators verwachten dat straks, met de oplevering van het nieuwe verblijf, de toeristenstroom naar het Bigi Pan-gebied zal toenemen. "Dat betekent dat het massatoerisme wordt in Bigi Pan en dat het Jamaerkanaal, de officiële ingang van het Bigi Pangebied, ook drukker zal worden".

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh weerspreekt geruchten dat parlementariër Rachied Doekhie en buitenlanders bezig zijn te bouwen in Bigi Pan. Volgens hem heeft Jong Tjien Fa enkele jaren terug een gebouw gekocht van wijlen Surindre Mungra. "Hij is nu bezig te bouwen en moet het oude gebouw dat indertijd door Mungra was opgezet slopen", zegt de dc.

De burgervader denkt niet dat anderen toestemming zullen krijgen om te bouwen in het natuurgebied. Hij verwacht dat met de ordening straks, de activiteiten in het Bigi Pan-gebied een bijdrage zullen leveren aan het districtsfonds. "Elk toerist die binnengebracht wordt, zal wat betekenen voor het district. Ze moeten betalen zodat het district wat kan verdienen."

Volgens de dc is het ontwerp al behandeld en goedgekeurd door de districtsraad. Hij is blij dat het ministerie van RGB ook bereid is om ordening te brengen, vooral qua hygiëne en afvalverwerking, "want daar hameren wij al een poosje op". Hij is ook blij dat elk ministerie zich van zijn verantwoordelijkheden kwijt in het beheersorgaan, "zodat we dat ding permanent oplossen".

Correcties en aanvullingen

In het artikel 'Touroperators Bigi Pan vrezen concurrentie niet' was abusievelijk vermeld dat ex-minister Michael Jong Tjien Fa bezig is een kolossaal gebouw neer te zetten midden in de pan. Echter, het gaat niet om Michael Jong Tjien Fa, maar om Jeffrey Jong Tjien Fa. In de tekst is de fout inmiddels al hersteld. De Ware Tijd biedt zijn verontschuldigingen aan voor deze omissie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina