Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BGVS niet op de hoogte van tekort hartmedicatie

BGVS tast in het duister over tekort aan hartmedicatie

22/09/2018 00:02 - Cheflin Paulus

BGVS tast in het duister over tekort aan hartmedicatie

Foto: bgvs-suriname.com  

PARAMARIBO - De reden voor het landelijke tekort aan de hartmedicijnen metoprolol en adenosine is een raadsel. Volgens directeur Ingrid May van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), de grootste importeur van en groothandel in medicamenten in Suriname, is het bedrijf niet gevraagd om deze twee middelen te importeren. In tegenstelling tot berichtgeving in de media. Waarom deze stap niet is genomen is onduidelijk.

May zegt dat kleinere importeurs andere medicatie op de markt brengen die hetzelfde effect hebben. "De andere bedrijven zouden het ook kunnen importeren, maar het is mijn bedrijf niet gevraagd om deze in de geneesmiddelenklapper op te nemen. Ik weet niet hoe dat komt, maar in ieder geval zijn wij niet de importeurs daarvan." De BGVS-directeur vindt de uitspraak van apotheker Gerdie Sabajo, die in de media heeft beweerd dat de mogelijkheid bestaat dat er iets mis is gegaan in het proces vanaf de bestelling tot de levering van de producten, daarom misplaatsts.

"Wij hebben die medicijnen niet en dat weet hij. Er zijn andere middelen die deze medicatie kunnen vervangen. Ik vind het raar als het zo gezegd is. Het kan zijn dat het een fout is, maar de apothekers weten dat wij deze middelen niet in ons bestand hebben anders waren ze al geïmporteerd en geleverd." Sabajo vertelde de redactie  eerder dat zijn voorstel om de voorraad medicamenten op peil te houden is, dat de minister van Volksgezondheid onderhandelt met leveranciers om het probleem structureel op te lossen. Vaak is geldtekort de reden voor het niet op tijd aanvullen van voorraden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen