Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ligorie eerste voorzitter Abop-jongerenbestuur

Ligorie eerste voorzitter Abop-jongerenbestuur

17/09/2018 06:58 - Jason Pinas

Ambassadeur Fidelia Graand-Galon op het jongerencongres van de Abop.

Ambassadeur Fidelia Graand-Galon op het jongerencongres van de Abop. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Niet ik ben de winnaar, maar de partij heeft gewonnen. Nu moeten we met z’n allen aan de slag gaan, want het harde werk is nu pas begonnen.” Dit zegt een enthousiaste Stephanus Ligorie zaterdag tegen de krant, kort nadat hij in het partijcentrum aan de Keizerstraat is gekozen tot de eerste voorzitter van het jongerenbestuur van de Algemene Bevrijding en Ontwikkelingspartij (Abop).

Ligorie is duidelijk geliefd bij de jongeren: ze staan in de rij om de voorzitter te feliciteren en met hem op de foto te gaan. Hij is zichtbaar uitgeput, maar poseert toch lachend met de gegadigden. Ligorie won de strijd om het voorzitterschap van vijf andere jongeren, onder wie Edgar Sampi. Hij wordt ondervoorzitter. De andere vier kandidaat-voorzitters maken ook deel uit van het dagelijks bestuur. 

Jongelui tussen zestien en dertig jaar hebben in grote getalen gehoor gegeven aan de oproep van Abop om deel te nemen aan het congres van zaterdag. Ruim zeshonderd jongeren uit verschillende delen van het land hebben geparticipeerd. Wie zich wilde aansluiten bij de partij, kon dat doen. Wie nog geen keus had gemaakt, maar wel geïnteresseerd is in de politiek, kon zondag meer informatie krijgen.

Politicoloog Hans Breeveld en ambassadeur Fidelia Graand-Galon waren daarom speciaal uitgenodigd om een presentatie te verzorgen. Hierna volgde een paneldiscussie waarbij de jeugd vragen mocht stellen over verschillende onderwerpen die met politiek te maken hebben. De dag is afgesloten met de verkiezing van het jongerenbestuur dat in totaal twintig jongeren zal tellen uit alle tien districten. Het jongerenbestuur is voor twee jaar gekozen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina