Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volkswagen stopt met productie Kever

Volkswagen stopt met productie Kever

14/09/2018 10:01

Een Volkswagen Kever.

Een Volkswagen Kever. Foto: Business Insider.com  

MÜNCHEN - Het doek gaat vallen voor een van de meest iconische auto's ter wereld: Volkswagen stopt in 2019 met de productie van de Kever. De autofabrikant brengt nog twee laatste modellen op de markt: de Final Edition SE en Final Edition SEL.

"Het verdwijnen van de Kever na bijna zeven decennia zal veel losmaken bij toegewijde fans", schrijft de directeur van Volkswagen in een verklaring. De eerste Kever werd in de jaren 30 ontwikkeld in opdracht van Adolf Hitler. Hitler vroeg Ferdinand Porsche om een auto te ontwerpen voor het 'gewone volk' (Volkswagen), die goedkoop en praktisch genoeg was.

Van dit eerste type werden uiteindelijk tussen 1938 en 2002 meer dan 21 miljoen exemplaren gemaakt. In 2003 stopte de productie al van de oude Kever. Daarna kwamen de eerste 'Final Editions Beetles' op de markt. Nu staat er geen opvolger op de agenda. NOS.nl 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina