Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Orkanen in regio oorzaak zware regens Suriname

Uitlopers orkanen veroorzaken zware regens in Suriname

14/09/2018 08:05 - Cheflin Paulus

De tropische orkaan Isaac

De tropische orkaan Isaac  

PARAMARIBO - Het orkaanseizoen is nog niet afgelopen en zal volgens buitenlandse media nog enkele weken voor ravage zorgen in het Caribisch Gebied en Noord-Amerika. Deze week hebben enkele uitlopers van orkaan Isaac in een aantal gebieden in Suriname voor zware regenval gezorgd. Dit bevestigt Dwight Samuels van de Meteorologische Dienst.

De komende weken verwacht hij zware regenval en bliksem. Ook rukwinden door uitlopers van de huidige orkanen zijn niet uitgesloten. Samuels vertelt dat er bij de zware regenbuien van vooral dinsdag en woensdag een extreme neerslag gemeten is. Aan de Cultuurtuinlaan is er binnen 24 uur 56 milimeter gemeten, in Saramacca 53 milimeter en in het ressort Latour 45,7 millimeter.

Ook in het Boven Suriname-gebied heeft het behoorlijk geregend. Voor deze periode van het jaar is de regenval abnormaal, zegt de weerkundige. Het karakter van de regenbuien van de afgelopen periode trekt daarom de aandacht van de meteodienst. "Wij blijven steeds observeren en alles op de voet volgen."

Samuels zegt dat bezoekers van ontspanningsoorden moeten zorgen dat zij niet in het water zijn als het dondert of bliksemt. "Het is niet verstandig om in het water te zitten, omdat je geëlektrocuteerd kan worden bij blikseminslag. Onder bomen schuilen is ook niet zo verstandig. Je kan het liefst gewoon onder een tent schuilen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina