Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontspiegelde glazen lokaal geproduceerd

Ontspiegelde glazen lokaal geproduceerd

14/09/2018 18:23 - Amanda Palis

Ontspiegelde glazen lokaal geproduceerd

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Aandachtig volgden de tientallen opticiëns woensdagavond een presentatie over ontspiegelde brillenglazen die nu in Suriname gemaakt kunnen worden. Dat gebeurt in het nieuwe laboratorium van Focusslijperij, “met dezelfde machines als in Europa en Amerika”, verzekert de Braziliaanse ingenieur Tomaz Carvalho.

Ontspiegelde glazen zijn niet alleen mooier, maar zijn ook prettiger voor de drager, legt Carvalho uit. "De toegepaste techniek garandeert niet alleen beter zicht, maar ook een langere levensduur dankzij de dunne beschermlaagjes die op de glazen zijn aangebracht."

Het laboratorium is geleverd door Satisloh, een wereldwijde leverancier van apparatuur voor de bewerking van brillenglazen en andere lenzen. Carvalho is naar Suriname gekomen om het laboratorium te installeren. "Wij zijn blij dat wij als internationaal bedrijf een partnerschap zijn aangegaan met Focusslijperij en in deze behoefte kunnen voorzien", zegt hij.

Focusslijperij bestaat op 14 september precies 54 jaar. Uit een marktonderzoek in 2011 is gebleken dat er in Suriname vraag is naar ontspiegelde glazen, vertelt directeur Romila Ramdin. "We hebben een vernieuwingstraject doorlopen. Ons bestaande lab moest eerst geüpgraded worden. Het opzetten van een ontspiegelingslab was de tweede fase."

In totaal heeft Focusslijperij 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwingstraject van haar lab, de aanschaf en installatie van een ontspiegelingslab en de training van medewerkers. Vanaf eind september kan het bedrijf de lokaal geproduceerde glazen leveren aan de opticiens. Focusslijperij exporteert al geruime tijd brillenglazen naar Guyana.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina