Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderen in hun sas met InvoKit

Kinderen in hun sas met InvoKit

14/09/2018 16:21 - Sharon Singh

Kinderen kijken enthousiast toe hoe het deeg  voor de pizza wordt gekneed.

Kinderen kijken enthousiast toe hoe het deeg voor de pizza wordt gekneed. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Kinderen van vier tot elf jaar hebben leren planten tijdens ‘Les Chefs Petite’, een vakantieprogramma van InvoKit. De 35 deelnemertjes maakten ook roadtrips naar meelfabriek De Molen en tuinbouwbedrijf Spirits Grun2. Elke editie van ‘Les Chefs Petite’ duurt vier dagen. Deze week was de afsluiting in Bar Zuid waar de meisjes en jongens zelf pizza mochten bakken.

Voor de pizzabodem is meel nodig en om te zien waar dat vandaan komt, hebben de kinderen eerder in de week een bezoek gebracht aan De Molen. "Ik heb granen in mijn hand gekregen toen we bij De Molen waren en we hebben gezien hoe blom wordt gemaakt", vertelt de vierjarige Nadia Emanuels. "Wij zijn ook naar Spirits Grun2 geweest en daar heb ik boulanger, tomaat, paprika en slablad gezien. Ik heb een watermeloenplantje meegekregen. Nee, ik heb het nog niet overgeplant."

De organisatie InvoKit (Innovative Kitchen) werkt ook buiten de vakantie aan zelfredzaamheid van jongeren, in het bijzonder van kinderen in tehuizen. Ze leren planten, koken en doen materiaalkennis op, vertelt voorzitter Giraldo Valpoort. "Als je in de keuken staat om je voedsel te bereiden, hebben een aantal processen voorafgaand hieraan plaatsgevonden. Je moet planten en oogsten voordat je kan eten en wij willen de productiesector stimuleren."

In kindertehuizen loopt nu het InvoKit-project "Van zaad tot vrucht", dat voedselproductie door duurzame en innovatieve agricultuur moet bevorderen. De organisatie heeft plantenbakken gemaakt van gerecycled materiaal, zegt Valpoort. "De zaadjes zijn al in bakken geplant, maar we willen deze kinderen ook in het natraject blijven ondersteunen. Daarom zal het project twee jaar duren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina