Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duizenden mensen zonder stroom door Florence

Duizenden mensen zonder stroom door Florence

14/09/2018 03:03

Duizenden mensen zonder stroom door Florence

Foto: GETTY  

CHARLOTTE - In de Amerikaanse staat North Carolina zitten zeker 88.000 huishoudens zonder stroom vanwege orkaan Florence.Vele kustgebieden in de Verenigde Staten hebben te maken met overstromingen vanwege de hoge golven en vele regenval.

De orkaan zelf is nog niet aan land gekomen. Volgens meteorologen kan dat nog uren duren, omdat de snelheid waarmee de storm zich voortbeweegt afneemt. Florence is inmiddels afgezwakt tot categorie 1. Het Nationale Orkaancentrum (NHC) van de Verenigde Staten laat echter weten dat het daardoor niet minder gevaarlijk wordt. De overstromingen en regenval worden niet minder doordat de windkracht afneemt, zegt het NHC.

Ongeveer tien miljoen mensen bevinden zich nog in gevaarlijk gebied.  "Als je nog niet weg bent, doe dat dan nu, het is je laatste kans", waarschuwde Roy Cooper, de gouverneur van North Carolina. Een plaatselijke burgemeester roept mensen echter op om te blijven waar ze nu zijn. De gouverneur van Virginia, Ralph Northam, raadt mensen aan zich zo goed mogelijk te verschuilen en niet de weg op te gaan.

Verwacht wordt dat de orkaan langzaam over North- en South Carolina trekt en pas zondag de staten verlaat. Op dat moment is de windkracht al flink afgenomen. Gedurende het weekend blijft het wel veel regenen in de getroffen staten. In North Carolina valt tussen vrijdag en zaterdag evenveel regen als normaal in acht maanden, ongeveer een meter. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina