Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Zelfs een drugsdealer wordt niet zo behandeld’

‘Zelfs een drugsdealer wordt niet zo behandeld’

13/09/2018 22:25 - Amanda Palis

‘Zelfs een drugsdealer wordt niet zo behandeld’

 

PARAMARIBO - Wat een gezellige avond moest worden bij Inter City-bar-dancing te Pontbuiten, draaide zaterdag voor Jairadj Gajadien van Pets Promotion uit op een gewelddadige avond tussen hem en de douane. “Ik weet dat de douane bij verschillende dancings en alcoholdistributeurs langs komt om te controleren of er wel of geen legale alcohol wordt verkocht, maar de manier hoe zij mij hebben aangesproken en behandeld ... zelfs een drugsdealer wordt niet zo behandeld!” vertelt Gajadien ontdaan.

Vol teleurstelling en verontwaardiging doet hij zijn verhaal aan de Ware Tijd. "Ze zijn komen binnenvallen met vijf of zes mensen en hebben niet eens beleefd aangegeven waarvoor ze kwamen. 'Suma na a k**** orga' is het eerste dat werd geroepen. Toen men hem aanwees als 'orga' gaf de douane aan dat ze van de afdeling Accijnzen zijn en er voor controle waren. Nadat zij zich hadden gelegitimeerd, heb ik ze aangegeven dat ze kunnen kijken achter de bar, maar ik verkoop geen sterke drank.

Vervolgens wezen de douaniers naar drie voertuigen die eigendom zijn van Gajadien en stonden erop dat ook deze werden gecontroleerd. "Opo den m**** wagi!" kreeg Gajadien naar zijn hoofd geslingerd, maar hij verleende geen medewerking daartoe. "Ik ken mijn rechten. De douane is niet bevoegd om zomaar een privévoertuig of woning te controleren zonder bijstand van de politie. Ik zit al dertig jaar in deze business dus ik weet waarover ik praat." 

De sleutels werden door de douane uit de handen van Gajadien gegrist, waarna alle drie voertuigen werden gecontroleerd. Ook de manier waarop dat toeging, was volgens de eigenaar niet correct. "Er kan toch onmogelijk alchohol zijn in een asbak of dashboardbak van de auto? Gajadien is maandag meteen aangifte gaan doen, "want ik ben waardevolle spullen kwijtgeraakt die in de auto zaten". De politie van het ressort Latour heeft desgevraagd tegenover de krant bevestigd dat er aangifte is gedaan.

De Ware Tijd probeert sinds dinsdag een reactie te krijgen van de douane over het voorval, maar niemand blijkt daartoe in staat of bereid. De krant werd zelfs doorverwezen naar de Dienst der Belastingen, maar belandde op een doodspoor. Een douanetopper zei niet precies op de hoogte te zijn van de bevoegdheden in zo een situatie. Uiteindelijk werd de krant verwezen naar het onderhoofd van de afdeling Accijnzen, maar die is met vakantie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina