Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tien jaar cel voor oud-president El Salvador

Tien jaar cel voor oud-president El Salvador wegens geldverduistering

13/09/2018 03:43

Ex-president van El Salvador Elías Antonio Saca González.

Ex-president van El Salvador Elías Antonio Saca González. Foto: ANP  

SAN SALVADOR - De voormalige president van El Salvador, Elías Antonio Saca González, is woensdag in zijn land veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Volgens de nieuwssite La Pagina achtte de rechter hem schuldig aan verduistering van overheidsgeld. Op zijn bezittingen was eerder al beslag gelegd.

Saca, die in de periode 2004-2009 aan de macht was, zou zich zo'n 300 miljoen dollar hebben toegeëigend. De rechtbank achtte bewezen dat hij dat bedrag van de presidentiële rekening naar zijn privérekeningen heeft overgeheveld. Ook een zestal vertrouwelingen moet wegens medeplichtigheid geruime tijd de cel in.

Eén van hen moet net als Saca tien jaar de gevangenis in, de vijf anderen kregen een straf van vijf jaar. De nu 53-jarige Saca was voor en na zijn presidentschap onder meer ondernemer en journalist. Hij leidde twee regeringen gedurende zijn politieke loopbaan. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina