Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SWM neemt dienstencentrum in gebruik

SWM neemt dienstencentrum in gebruik

13/09/2018 15:18 - Merredith Bruce

Het Aquagebouw, het nieuwe dienstencentrum van de SWM, aan de Heliotropestraat.

Het Aquagebouw, het nieuwe dienstencentrum van de SWM, aan de Heliotropestraat. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Met de ingebruikname van het dienstencentrum van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) te Poelepantje, wordt de mogelijkheid bekeken om de incassokantoren ‘s avonds open te houden tot acht of negen uur. De maatschappij bekijkt nu nog de veiligheid van haar werknemers. Het dienstencentrum, genoemd Aquagebouw, is ondergebracht in het voormalige bijkantoor van Surpost aan de Heliotropestraat.

Het pand is volledig gerenoveerd en geschilderd in de blauwe SWM-kleur. Er zijn ook gedetineerden betrokken geweest bij de werkzaamheden. Vertegenwoordigers van de media en andere aanwezigen kregen woensdag een rondleiding in het gebouw dat zowel van binnen als van buiten een frisse uitstraling biedt. SWM-directeur Oosterling bleef vaag over de investering. "Exact kan ik het niet zeggen, maar het heeft niet zoveel geld gekost", volstond hij.

In het gebouw worden onder meer ondergebracht klantenservice, verbruikersadministratie, callcenter, incasso, bedrijfscalculatie, debiteurenadministratie, keuring en controle, tekenkamer en de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Het is dezelfde dienstverlening als bij het hoofdkantoor aan de Henck Arronstraat. Er kunnen naar schatting ruim zeventig werknemers geaccommodeerd worden in het gebouw.

Ortwin Cairo, ondervoorzitter van de bond bij de SWM, stelde in zijn toespraak dat de maatschappij met de ingebruikname van het dienstencentrum haar grenzen heeft verlegd. Hij riep de werknemers op om nuttig gebruik te maken van de nieuwe ruimte, vooral omdat er nu geen sprake meer is van ruimtegebrek. Ook het incassokantoor aan het William Kraanplein is verhuisd naar het dienstencentrum.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina