Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Misschien kunnen zij de kinderen leren hengelen'

'Misschien kunnen zij de kinderen leren hengelen'

13/09/2018 09:34 - Jason Pinas

'Misschien kunnen zij de kinderen leren hengelen'

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De openingsfoto in de Ware Tijd van dinsdag met als kop ‘Leer ze liever hengelen’, is first lady Ingrid Bouterse-Waldring in het verkeerde keelgat geschoten. Op de afbeelding overhandigt ze schooltassen aan kinderen uit de gemeenschap wiens ouders het moeilijk hebben. In het onderschrift van de foto wordt haar geadviseerd de president te vragen beter beleid te voeren zodat burgers in staat zijn hun waardigheid te behouden en zelf de vis te vangen.

Tegenover journalisten reageerde de first lady woensdag toen ze weer schooltassen uitdeelde nogal geïrriteerd. Doelend op de krant zei ze: "Misschien kunnen zij het op zich nemen om de kinderen te leren hengelen. Ik doe dit en ben blij dat ik het doe en dat de mensen uit de gemeenschap blij zijn ermee. Zij die zo aan een kant staan en niets doen, hebben altijd een grote mond. Dus ik wil ze vragen om de kindertjes van de lagere school te leren hengelen." 

De presidentsvrouw stelde vervolgens dat niet alleen Suriname gebukt gaat onder een financiële crisis. "Deze regering zal ook gezorgd hebben dat de wereld in een moeilijke situatie is gekomen. Als we nu zien dat Nederland een voedselbank heeft dan begrijpen we de situatie, het is niet alleen hier." Haar bureau heeft in de Congreshal voor de tweede dag schooltassen met inhoud uitgedeeld aan honderden scholieren en sociale instellingen. Alle sociale instellingen, die in aanmerking zijn gekomen, zijn door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting uitgekozen.

Sommige ouders zouden hun spullen zelf willen kopen, maar zeggen geen andere keus te hebben. "Alles is duur, dus als ik dit krijg is het meegenomen. Ik moet nog uniform en schoeisel kopen", zegt een jonge moeder terwijl ze met haar dochter uit de zaal loopt. Een andere vrouw is duidelijk. "A libi kon tranga. Het is niet dat ik bedel, maar als ik het zelf niet kan, moet de regering mij ondersteunen. Het is geen schande."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina