Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Polak: 'Het heeft onze aandacht'

Minister Polak: 'Het heeft onze aandacht'

13/09/2018 06:50 - Merredith Bruce

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De noodkreet van mensen met een beperking voor het bijstellen van de financiële uitkering, heeft de aandacht van de regering. Zo stelt minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op vragen van de Ware Tijd. In een open brief doet de stichting Wan Okasi voor mensen met een visuele beperking een dringend beroep op de regering om alles in het werk te stellen, dat de uitkering aan de doelgroep wordt opgetrokken.

Stichtingsvoorzitter Aniel Koendjbiharie wijst erop dat de huidige uitkering van SRD 325 verre van voldoende is om het hoofd boven water te houden. Hij beperkt zich niet alleen tot personen met een visuele beperking. De voorvechter verwijst in zijn open brief naar de opmerking van de president over een dringende aanpassing van het loon van lagere inkomensgroepen. "Bij de meeste personen met een beperking is de aanpassing van de maandelijkse uitkering veel dringender. In wezen leeft men met dit bedrag onder het bestaansminimum", schrijft Koendj- biharie. 

Het is niet de eerste keer dat de groep om een verhoging vraagt. Ze is in het verleden, achteraf gezien, zelfs blij gemaakt met een dode mus, toen minister Joan Dogojo had aangekondigd dat de uitkering zou worden opgetrokken naar de armoedegrens, die overigens nog steeds niet is vastgesteld. Polak zegt dat zij zich de noodkreet van de groep kan voorstellen. Echter, er moeten volgens haar enkele zaken op een rijtje gezet worden, voordat er tot actie kan worden overgegaan.

Eén van de belangrijke zaken, zegt de minister, is dat het bestand van personen met een beperking wordt opgeschoond. Dit is eerder ook al gesteld door het ministerie, maar de uitvoering blijft uit. "Voor ons is niet duidelijk of dit argument gebruikt wordt om niet over te gaan tot verhoging van het maandelijkse bedrag van SRD 325", werpt Koendjbiharie in zijn open brief op. Polak: "Toen ik op het ministerie kwam, heb ik het bestand zo aangetroffen. Ik kan er niets aan doen dat de uitkering de afgelopen jaren niet is verhoogd."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina