Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verhoging ligdagtarieven na verhoogde BaZo

Verhoging ligdagtarieven in kielzog verhoogde Basiszorgverzekering

12/09/2018 17:47 - Gerold Rozenblad

Verhoging ligdagtarieven in kielzog verhoogde Basiszorgverzekering

 

PARAMARIBO - Verzekeringsmaatschappijen hebben met verschillende ziekenhuizen overeenstemming bereikt over aanpassing van de ligdagtarieven. De nieuwe tarieven gaan in zodra de nieuwe verzekeringspremies zijn afgekondigd. Al geruime tijd klagen de zorginstellingen over de hoogte van het ligdagtarief. Dit werd echter niet verhoogd, omdat volgens de verzekeraars eerst de verzekeringspremies moesten worden aangepast.

Met deze verhoging in het vizier, zijn ondertussen al onderlinge afspraken gemaakt over nieuwe ligdagtarieven. De verzekeringsmaatschappijen blijken reeds overeenkomsten te hebben met drie ziekenhuizen over verhoging van de ligdagtarieven. "Voor de plus-pakketten geldt dit al, maar voor het basispakket treedt dit in werking zodra de nieuwe verzekeringspremies zijn afgekondigd", zegt Armand Achaibersing, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen.

Met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Diakonessenhuis en het Mungra Medisch Centrum zijn overeenkomsten getekend. Met 's Lands Hospitaal en St. Vincentius Ziekenhuis wordt er nog overlegd. Op de vraag waarom niet met de ziekenhuizen als groep is gesproken, zegt Achaibersingh dat het in feite zo gelopen is. Er was kennis over de aanstaande verhoging van de basisverzekeringspremies waardoor alvast stapsgewijs werd gesproken. Ook met de radiologen is er een overeenkomst voor aangepaste tarieven. "Wij hebben gedaan wat wij kunnen om de rust in de sector terug te doen keren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina