Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sport- en Jeugdzaken legt nieuwe kunstgrasvelden

Sport- en Jeugdzaken legt nieuwe kunstgrasvelden

12/09/2018 21:57

De delegatie van de veldbezoeken

De delegatie van de veldbezoeken Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken gaat zeven nieuwe kunstgrasvelden aanleggen,meldt het NII. De oplevering van het eerste is in november of december te Mariënburg, Commewijne. De overige zes komen in Sipaliwini (Atjoni en Apoera), Para (Paranam), Paramaribo (Rodabaan en Pontbuiten) en Wanica (Lelydorp).

Tijdens landelijke oriëntatiebezoeken van het ministerie is de status van de veertien kunstgrasvelden die eerder zijn aangelegd nagegaan. Hoewel de levensduur van zo een veld acht tot tien jaar is, moeten een aantal worden gerehabiliteerd. "Dat komt vermoedelijk door het ontbreken van een gedegen beheers- en onderhoudsplan", zegt waarnemend directeur Mitchell Kisoor.

Hij benadrukt dat de kunstgrasvelden hun nut in de samenleving hebben bewezen. Daarom zal met de organisaties of stichtingen die beheersdaden uitoefenen op de velden een traject worden uitgezet met de nadruk op beheer en onderhoud. Verder zal de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een rol vervullen in het trainen, begeleiden en sturen van het geheel. Het herstel en de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden wordt gefinancierd door het Suriname Sportontwikkelingsfonds en uitgevoerd door de KNVB.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina