Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Sluiting hotels Curaçao geen gevaar toerisme’

‘Sluiting hotels Curaçao geen gevaar toerisme’

12/09/2018 19:53

Het bekende Plaza Hotel in Willemstad

Het bekende Plaza Hotel in Willemstad Foto: Knipselkrant Curaçao  

WILLEMSTAD - Het over de kop gaan van grote hotels op Curaçao zoals Plaza Hotel, Howard Johnson, Veneto Hotel en Kura Hulanda, is niet representatief voor de staat van de toeristische ontwikkeling. Dat stelt Miles Mercera, president en CEO Curaçao Hospitality & Tourism Association, CHATA.

De toeristische sector is goed voor meer dan 20 procent van het bruto nationaal product (bnp) van Curaçao. Volgens Mercera zijn er volop vacatures voor het hotelpersoneel dat nu op straat staat. "Toerisme bestaat niet alleen uit hotels bestaat maar ook uit verschillende sub-sectoren zoals duikscholen, restaurants en housekeeping-bedrijven."

CHATA bestrijdt de perceptie dat alle hotels op het eiland in moeilijkheden zijn en dit invloed heeft op de toeristische sector. Dit jaar is volgens Mercera een forse groei van de prijs per kamer per nacht en ook in de hotelbezetting. "Vergeleken met het Caribisch Gebied zitten wij ongeveer op het gemiddelde qua hotelbezetting. Alleen met de prijs per kamer per nacht zit Curaçao wat lager. Maar dit heeft niets te maken met deze hotels.

Het Plaza Hotel moest in juni vorig jaar de deuren sluiten door hoge schulden bij nutsbedrijf Aqualectra. Het hotel in Punda was een maand later geveild, maar de koop ging toch niet door. Veneto Holiday Beach Resort is in augustus failliet verklaard. Voor het Howard Johnson Inn Hotel werd eind vorig jaar faillissement uitgesproken. De Kura Hulanda hotels hebben grote problemen door achterstallige betalingen bij Aqualectra. Caribisch Netwerk

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina