Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Pengel bindt zich aan HeForShe

Minister Pengel bindt zich aan HeForShe

12/09/2018 23:01

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) (links) en collega Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZA).

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) (links) en collega Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZA). Foto: BIZA  

PARAMARIBO - Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft zich gecommitteerd aan de HeForShe-campagne. De bewindsman is hiermee de 100ste mannelijke gecommitteerde van de campagne in Suriname, meldt het NII.

Op 24 november 2015 werd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken de HeForShe-campagne gelanceerd en de Orange Day geïntroduceerd. Noersalim heeft toen op zich genomen om als "change agent' de boodschap van gendergelijkheid en actievoering voor geweld tegen vrouwen verder te spreiden. Hij wil deze doelen behalve op zijn ministerie, ook op andere ministeries bewerkstelligen. Zijn wens is dat er in de komende twee maanden op zijn minst honderd gecommiteerden bij komen.

Voorafgaand aan de committering, verzorgde Nazier Eskak van het ministerie van BIZA een korte inleiding met betrekking tot de HeForShe-campagne.  Zo kwam naar voren dat op de Gender Gap Index scoorde Suriname in 2017 een 0,62 op het gebied van economische participatie en kansen, wat een genderkloof van ongeveer 38 procent laat zien. Vrouwen hebben 38 procent minder kans op dezelfde economische kansen als mannen. De hoogst mogelijke score is 1 (gelijkheid) en de laagst mogelijke score is 0 (ongelijkheid). HeForShe is een solidariteitscampagne voor de bevordering van gendergelijkheid, geïnitieerd door de Verenigde Naties.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina