Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Meye niet naar Israël als ambassadeur'

'Meye niet naar Israël als ambassadeur'

12/09/2018 14:33 - Ivan Cairo

'Meye niet naar Israël als ambassadeur'

 

PARAMARIBO - Bishop Steve Meye is niet naar Israël gegaan om daar zijn geloofsbrieven als ambassadeur van Suriname aan te bieden. Dat maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag in een persbericht bekend. Volgens berichtgeving van de nieuwssite Suriname Herald is de vanwege een misbruikaantijging in opspraak geraakte geestelijke leider via Guyana en Miami naar Israël vertrokken voor het aanbieden van geloofsbrieven.

"Naar aanleiding van de berichtgeving in de media omtrent het afreizen van Steve Meye naar Israël voor de aanbieding van geloofsbrieven, wenst het ministerie van Buitenlandse Zaken mede te delen dat deze berichtgeving volkomen onjuist is. Het ministerie heeft Steve Meye geadviseerd niet meer af te reizen, hetgeen ook door hem is opgevolgd", zegt Buza. De afgelopen dagen circuleerde op sociale media een foto van Meye met koffer en al op een luchthaven. Gesuggereerd werd dat hij op vertrek stond naar het buitenland.

Meye heeft vorige week naar aanleiding van de beschuldiging van seksueel misbruik zijn functies in zijn gemeente Gods Bazuin Ministries en als voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten in Suriname neergelegd, totdat klaarheid is gekomen in deze affaire. De geestelijke leider heeft de beschuldigingen van de hand gewezen en spreekt van een gefabriceerd verhaal.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina