Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Osaka verslaat emotionele Serena Williams

Osaka verslaat emotionele Serena Williams

08/09/2018 18:57

Naomi Osaka versloeg haar idool Serena Williams in de finale van de US Open.

Naomi Osaka versloeg haar idool Serena Williams in de finale van de US Open. Foto: AP  

NEW YORK - Naomi Osaka heeft zaterdag voor het eerst in haar loopbaan een Grand Slam-toernooi op haar naam geschreven. De Japanse was in een controversiële finale van de US Open verrassend in twee sets te sterk voor Serena Williams.

De twintigjarige Osaka had in het Arthur Ashe Stadium 1 uur en 20 minuten nodig om de zestien jaar oudere Williams te verslaan: 6-2 en 6-4. Het was voor het eerst dat er een Japanse in de finale van een Grand Slam-toernooi stond. De wedstrijd werd overschaduwd door een conflict van Williams met de umpire, die haar in de eerste set een waarschuwing uitdeelde vanwege het zoeken van contact met haar coach.

In het tweede bedrijf kreeg de Amerikaanse nóg een waarschuwing, omdat ze de umpire een dief zou hebben genoemd. Aangezien ze ook al een waarschuwing had gekregen voor het gooien van een racket, kreeg Osaka reglementair een game toegewezen. Met haar eindzege op de US Open voorkwam Osaka dat Serena Williams haar 24e Grand Slam-titel in de wacht sleepte. In dat geval was de zesvoudig US Open-winnaar in de voetsporen getreden van de Australische tennisicoon Margaret Court, die tussen 1960 en 1973 24 zeges boekte op de vier grote toernooien.

Williams kreeg in juli ook al de kans om dat aantal Grand Slam-titels te bereiken. De Amerikaanse reikte twee maanden geleden tot de finale van Wimbledon, maar daarin was de Duitse Angelique Kerber in twee sets te sterk. Zondag staat ook de finale bij de mannen op het programma. De eindstrijd gaat tussen de Argentijn Juan Martin Del Potro en de Serviër Novak Djokovic. NU.nl

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina