Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bishop Meye legt functies neer

Bishop Meye legt functies neer

07/09/2018 13:00 - Ivan Cairo

Bishop Steve Meye, voorganger bij de gemeente Gods Bazuin Ministries.

Bishop Steve Meye, voorganger bij de gemeente Gods Bazuin Ministries. Foto: Godsbazuin.com  

PARAMARIBO - Bishop Steve Meye, voorganger bij de gemeente Gods Bazuin Ministries, heeft zijn functies in de gemeente tijdelijk neergelegd totdat klaarheid is gebracht in het seksschandaal waarin hij momenteel verwikkeld is. Ook treedt hij terug als voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS), verneemt de Ware Tijd (dWT). Meye wordt door een 26-jarige vrouw ervan beschuldigd haar te hebben aangerand.

De vrouw heeft op 14 september 2017 melding gedaan wegens verkrachting bij de Politie Noorderkempen in België, waar ze woont. Het incident zou zich op 28 april 2017 hebben voorgedaan in Hotel Van der Valk in Amsterdam, Nederland, blijkt uit de melding. "De feiten hebben zich afgespeeld in Nederland", schrijft de Belgische politie en verwees het slachtoffer door "naar de Nederlandse politie voor aangifte van de feiten".

De publicatie van het schandaal door dWT zorgde afgelopen woensdag voor enorme opschudding, vooral in de christelijke gemeenschap. Meye geldt als één van de meest invloedrijke predikanten van de afgelopen twintig jaar. Hij heeft zijn gemeente uitgebouwd tot een van de grootste christelijke geloofsgenootschappen in Suriname met vestigingen in het Caribisch gebied, Nederland en België. Gods Bazuin heeft zestig gemeenten in Suriname en vijftien in het buitenland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina