Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Blinde vlek

COMMENTAAR: Blinde vlek

04/09/2018 12:00

COMMENTAAR: Blinde vlek

 

HET WATER KOMT de gepensioneerden uit overheidsdienst tot aan de lippen. De verhoging die leerkrachten enkele maanden geleden hebben gehad, hebben gepensioneerde leerkrachten nog niet ontvangen. Het is niet duidelijk of gepensioneerde ambtenaren de verhoging van 25 procent zullen krijgen, die de ambtenaren is toegezegd. De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wacht al weken op een uitnodiging van de overheid om te komen praten over de datum waarop deze verhogingen uitbetaald kunnen worden.

Schandalig is het dat de regeerders nog niet zijn ingegaan op deze dringende vraag van de gepensioneerden. Zeker als we kijken naar de belofte van president Desi Bouterse aan deze groep: ze zouden niet meer bang hoeven zijn om oud te worden. Degenen die slechts van hun AOV moeten rondkomen, hebben het zeer zwaar. Na een verhoging van SRD 275 naar SRD 525 tijdens Bouterse l, is de AOV niet meer aangepast - ondanks de enorme devaluatie van meer dan 60 procent aan het begin van Bouterse ll.

Het is zeer belangrijk om de AOV-gerechtigden te noemen, omdat voor deze groep niemand opkomt. En daar ligt kennelijk de levensgrote blinde vlek van deze regering. Hoe meer kracht en aanzien een groep heeft, hoe groter de waardering. Zo krijgen universiteitsdocenten bruto 92 procent verhoging. Senioren moeten bedelen om 25 procent. Waar gaan we in dit land naar toe? In een geordende samenleving is er een sociaal vangnet voor de kwetsbare groepen. Echter, het sociaal contract dat president Bouterse met de samenleving had afgesproken werkt intussen niet meer. Wie boven de zestig is en volgens de criteria van de regering zelf kan betalen voor bijvoorbeeld ziektekosten, moet dat doen.

DNA, regering en de hele maatschappij moeten zich collectief schamen voor de situatie van seniorenburgers. Ze hebben hard gewerkt om de ontwikkeling van het land een bepaalde boost te geven. Het is een collectieve verantwoordelijkheid om nu te zorgen dat zij een zorgeloze oude dag hebben. Het is een maatschappelijke plicht om op te komen voor de belangen van mensen die niet verenigd zijn. In deze moet de roep niet alleen zijn: 'regering waar is uw verantwoordelijkheid?', maar ook: 'burgers, geef een stem aan de senioren'. Het is een ware schande als deze burgers in actie zouden moeten komen. Regering bespaar onze oudjes dat!

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina