Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • St Maarten: ‘Meeste huizen nog niet opgeknapt’

‘Meeste huizen Sint Maarten nog niet opgeknapt’

02/09/2018 19:17

Orkaan Irma raasde 6 september 2017 over Sint Maarten en liet daar een spoor van vernieling achter.

Orkaan Irma raasde 6 september 2017 over Sint Maarten en liet daar een spoor van vernieling achter. Foto: WSJ.com  

PHILIPSBURG - Terwijl de lokale overheid met hulp van Nederland en de Wereldbank nog steeds druk bezig is met rapporten, contracten, aanbestedingen en andere bureaucratie, wapperen op Sint Maarten nog vele blauwe dekzeilen in de wind.

Volgens de overheid zijn meer dan tienduizend huizen beschadigd door de orkaan die bijna een jaar geleden grote delen van het eiland verwoestte. Donderdag 6 september staat het eiland stil om orkaan Irma te herinneren, exact een jaar geleden. Een grootschalig reparatieproject is nog niet van de grond gekomen.

Vooral de vrijwilligersorganisaties boeken vooruitgang. Het Rode Kruis geeft vouchers voor bouwmateriaal en zelfs een cursus aan mensen die hun huis willen repareren. Met de nieuwe kennis kunnen zij wellicht ook een nieuwe carrière beginnen, want er is een groot tekort aan bouwvakkers. Ook kerkorganisaties zijn actief bezig met de wederopbouw. Caribisch Netwerk

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina