Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veroorzaker dodelijke aanrijding ingesloten

Veroorzaker dodelijke aanrijding Anton Dragtenweg ingesloten

28/08/2018 05:04 - Cheflin Paulus

Veroorzaker dodelijke aanrijding Anton Dragtenweg ingesloten

Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De veroorzaker van de aanrijding aan de Anton Dragtenweg waarbij de 36-jarige Wilfred Welcom het leven liet is achter de tralies gezet. Dit bevestigt Humphrey Naarden, hoofdvoorlichter van het Korps Politie Suriname.

Akshayand B, de veroorzaker van het ongeval dat zondagochtend plaatsvond, is achttien jaar oud en geen negentien jaar zoals eerder werd vermeld. Hij reed zonder rijbewijs met vrij hoge snelheid en ramde het voertuig van de tegenligger met het noodlottige gevolg. Het vermoeden bestaat dat B. de controle over het stuur verloor en op de rijhelft van de tegenligger kwam. De politie is nog bezig met het onderzoek en wil nog niet alle details vrijgeven.

Dit jaar zijn enkele veroorzakers van zware aanrijdingen voor langere tijd achter de tralies gezet. De mogelijkheid is niet uitgesloten dat de veroorzaker een forse gevangenisstraf krijgt. De krant verneemt van de politie dat de achttienjarige binnenkort word voorgeleid. Het veroorzaken van een aanrijding met dodelijke afloop zonder geldig rijbewijs is strafbaar.

In het voertuig waarmee Akshayand B. reed, zaten vier personen. De drie anderen zijn met de schrik vrijgekomen maar hebben wat fracturen opgelopen. De medische toestand van deze mannen is stabiel.

Joyce Blokland, directeur van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, maakt zich ook enorm veel zorgen over het rijgedrag. Het miniusterie is nu bezig met een project om erop toe te zien dat vooral buschauffeurs zich gedragen in het verkeer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina