Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NSBS sluit jubileum af met gedenkboek

NSBS sluit jubileum af met gedenkboek

27/08/2018 03:36 - Amanda Palis

Een cliënt van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden leest voor uit het gedenkboek dat is uitgebracht in verband met het vijftigjarig bestaan van de stichting.

Een cliënt van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden leest voor uit het gedenkboek dat is uitgebracht in verband met het vijftigjarig bestaan van de stichting. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - '50 jaar blinden zien en zorgen' is de titel van het boek over de eerste halve eeuw van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden (NSBS). “Het is niet gegaan zoals gepland, maar we zijn blij dat we het boek eindelijk mogen presenteren”, zegt Sandra Smith vrijdagavond. Samen met het NSBS-bestuur heeft ze anderhalf jaar gewerkt aan de uitgave.

Als laatste activiteit op de lijst van jubileumactiviteiten stond het gedenkboek op schema. Het is vrijdagavond in de grote zaal van de stichting officieel uitgereikt aan personen en organisaties die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de NSBS. "Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd over de geschiedenis van de stichting. Het traject was niet altijd even makkelijk, maar het resultaat spreekt voor zich", vertelt Smith.

Het eerste braille-exemplaar van het gedenkboek is aangeboden aan de doelgroep van de stichting, namelijk mensen met een gezichtsbeperking. Er is digitaal ook een audioversie beschikbaar, "dankzij inzet van onze IT en werknemers", stelt NSBS-voorzitter Karin Blufpand niet zonder trots.

Ze benadrukt: "Zonder inzet van vrijwilligers en donateurs zou het NSBS niet vijftig jaar kunnen bestaan", en dat komt tot uiting in het gedenkboek. "Je kunt het bijna een ode noemen aan hun en terecht, want zonder hen waren we niet zo ver gekomen", vertelt Blufpand. Naast de lokale donateurs, steunt de stichting ook op internationale instanties zoals het Kansfonds, dat overigens op kort termijn uit Suriname vertrekt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina