Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bloedig verloop eerste deel verkeersveiligheidsmaand

Bloedig verloop eerste deel verkeersveiligheidsmaand

27/08/2018 09:09 - Naomi Hoever

Zondag heeft zich een zware aanrijding voorgedaan op de Kennedyweg.  Tien mensen raakten daarbij gewond, van wie enkele niet aanspreekbaar waren.

Zondag heeft zich een zware aanrijding voorgedaan op de Kennedyweg. Tien mensen raakten daarbij gewond, van wie enkele niet aanspreekbaar waren. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Het thema ‘Tranga rey na dede’ van de verkeersveiligheid maand lijkt niet te zijn doorgedrongen tot weggebruikers. Sinds de maand op 15 augustus werd afgekondigd, zijn er vier doden en enkele zwaargewonden gevallen. Sinds zondagmorgen ligt het aantal verkeersdoden op 46.

De hoofdvoorlichter van de politie, Humphrey Naarden, betreurt deze ontwikkeling en zegt dat de schuldigen gestraft zullen worden op basis van de Rijwet. Hij benadrukt dat de straffen zijn verhoogd. "Het lijkt erop alsof er geen gehoor wordt gegeven aan de inspanningen die worden gepleegd tijdens de verkeersveiligheidsmaand. Mensen lappen waarschuwingen aan hun laars en maken slachtoffers."

Zondagmorgen rond zeven uur was een 36-jarige autobestuurder vrijwel op slag dood toen aan de Anton Dragtenweg de auto waarin hij reed frontaal werd aangereden door een tegenligger. Zondagmiddag heeft zich een zware aanrijding voorgedaan op de Kennedyweg, ter hoogte van het commissariaat Para. Tien mensen raakten gewond, van wie enkele niet aanspreekbaar waren.

Woensdag overleed een vijfjarig meisje na een aanrijding op de weg naar Atjoni. Een dag later kwam een 54-jarige fietser om het leven bij een aanrijding aan de Cocobiacoweg waarna de truckchauffeur is doorgereden.

De voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers, Helmut Gezius, is behoorlijk teleurgesteld. Hij merkt op dat de snelheid een grote rol heeft gespeeld bij de meeste verkeersongelukken. Gezius zegt dat zijn organisatie zal samen met de politie scenario's uitwerken om de snelheid langs wegen waar er altijd hard gereden wordt te controleren. Verder zegt hij dat onderzoek heeft uitgewezen dat jongemannen in het verkeer een risicofactor zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina