Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Activiteiten Bigi Pan worden geordend

Activiteiten Bigi Pan worden geordend

26/08/2018 13:18

Minister Roline Samsoedien van RGB aan het woord tijdens de discussiesessie

Minister Roline Samsoedien van RGB aan het woord tijdens de discussiesessie Foto: RGB Nickerie  

PARAMARIBO - De activiteiten die plaatsvinden in het Bigi Pan gebied in het district Nickerie zijn aan ordening toe. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) gaf zaterdag middels een discussiesessie met betrokkene in het Burger Informatie Centrum Nickerie de eerste stap hieraan.

Belangrijk volgens onderdirecteur Bosbeheer Nesseley Louisville van RGB bij de ordening is het verlenen van vergunningen. "De voorwaarden zijn opgesteld waaraan mensen minimaal moeten voldoen om elke vorm van activiteiten te ontplooien in het Bigi Pan gebied. We zijn reeds begonnen met gesprekken met de lodgehouders om ze uit te leggen hoe belangrijk hun handelen is. Ook de samenwerking met RGB voor de instandhouding van het gebied en hun inkomsten is belang", benadrukte Louisville.

Intussen hebben al vier commerciële instanties en twee individuelen die een buitenverblijf hebben in het gebied een aanvraag voor een vergunning ingediend. Minister Roline Samsoedien van RGB, die ook aanwezig was tijdens de discussiesessie, is van mening dat met de ordening ook het aspect controle bij moet komen. Er zullen meerdere sessies volgen en het is de bedoeling dat iedere instantie die een bijdrage kan leveren, die ondersteuning biedt aan RGB, meldt het NII zondag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina