Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ontkoppeling salarissen regering niet uitstellen’

‘Ontkoppeling regeringssalarissen gedoogt geen uitstel’

25/08/2018 07:18 - Ivan Cairo

C-47-bestuurslid Dayanand Dwarka.

C-47-bestuurslid Dayanand Dwarka. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Salarissen van regeringsleden en de vergoeding van parlementariërs moeten zo gauw mogelijk worden losgekoppeld van de loonreeks van ambtenaren. De “onrechtvaardigheid” die al ongeveer achttien jaar duurt, kan niet meer gedoogd worden vindt C-47-bestuurslid Dayanand Dwarka. Hij heeft deze kwestie de afgelopen dagen onder de aandacht van het bestuur van de vakcentrale gebracht.

Mogelijk wordt de komende periode hierover vergaderd om na te gaan welke acties de vakcentrale kan ondernemen. Sinds bekend is geworden dat ambtenaren een loonsverhoging krijgen en daarmee de bezoldiging van regerings- en DNA-leden significant omhoog gaat, gaan er stemmen op voor ontkoppeling.

In een verklaring heeft oppositiepartij VHP gesteld dat terugdraaien van de salarisverhoging voor ambtenaren momenteel niet opportuun is. Maar de loonsverhoging voor leden van De Nationale Assemblee en de regering moet volgens deze partij aangehouden worden. VHP: "De wettelijke regelingen, waarbinnen de lonen van regering en assemblee gekoppeld zijn aan die van de ambtenaren, dienen te worden aangepast."

Loonaanpassing voor president, vicepresident, ministers en parlementariërs is volgens de partij onaanvaardbaar, omdat grote delen van de samenleving niet rondkomen. De leiders van het land kunnen zichzelf nu dus geen loonsverhoging toekennen, vindt de VHP. Loonsverhoging voor de zwakke groepen in de samenleving verdient prioriteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina