Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Centrale locatie voor personen met beperking

Centrale locatie voor personen met beperking

18/08/2018 13:46 - Van onze redactie

Aniel Koendjbiharie (m), voorzitter van stichting Wan Okasi.

Aniel Koendjbiharie (m), voorzitter van stichting Wan Okasi. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De stichting Wan Okasi voor personen met een beperking zal binnenkort vanuit een centrale locatie opereren. De organisatie heeft nu geen vaste plek en daardoor geen vast aanspreekpunt waar personen terecht kunnen. Voorzitter Aniel Koendjbhiarie zegt dat hij de meeste werkzaamheden van huis uit doet. De organisatie heeft via minister Soewarto Moestadja van Arbeid een ruimte ter beschikking gekregen in het gebouw van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling te Geyersvlijt.

Koendjbiharie verwacht dat de verhuizing binnen twee maanden een feit is. Hiermee heeft de organisatie een vast aanspreekpunt waar zowel de doelgroep als andere geïnteresseerden terecht kunnen. Het hebben van een vast aanspreekpunt zal voor de stichting een gelegen moment zijn om te beginnen met de registratie van het aantal personen met een beperking. "De registratie is heel erg belangrijk, want dat is de basis om beleid te maken", zegt Koendjbiharie.

Financiën zijn nog steeds een zorgpunt. Terwijl verschillende groepen onder wie ambtenaren onlangs een verhoging hebben gehad op hun salaris, moeten mensen met een beperking leven van een karige uitkering van SRD 325 per maand. "Iemand die een beperking heeft, geeft veel meer uit dan iemand zonder een beperking", benadrukt Koendjbiharie.

De stichting valt er ook over dat er in de basiszorgwet geen voorzieningen zijn opgenomen voor personen met een beperking waarmee ze aanspraak kunnen maken op hulpmiddelen zoals een rolstoel. De organisatie heeft vaker gevraagd om een verhoging van de financiële bijstand. Die noodkreet is tot nu toe onbeantwoord gebleven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen