Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolvervoerders weer niet betaald

Schoolvervoerders ‘bedelen’ weer om betaling

15/08/2018 22:17 - Gilliamo Orban

Schoolvervoerders ‘bedelen’ weer om betaling

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Voorheen kregen we ons geld in de eerste week van de maand, maar ik weet niet waarom we nog niets hebben ontvangen. We horen ook niet wanneer de uitbetaling precies zal plaatsvinden.” Dat zegt Radjesh Orie, secretaris van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) over het uitblijven van de betaling van juli. Het betreft bus en boothouders die schoolkinderen vervoeren. “Er wordt geen rekening gehouden met ons. Wij die renteboete krijgen als we niet tijdig onze schulden kunnen aflossen”, zegt de secretaris.

Hij hoopt niet dat de betaling weer op de lange baan wordt geschoven, aangezien de vakantieperiode vrijdag aanvangt. De bus en boothouders kunnen daarna geen actie meer voeren om het geld af te dwingen. "We hebben bijvoorbeeld de betaling van augustus 2017 pas een paar dagen voor het begin van het schooljaar in oktober ontvangen. Dat moet zich niet herhalen", zegt Orie.

Voor een vlotte start van het komende schooljaar ziet de secretaris graag dat er voorwaarden worden gesteld aan de overheid voor continuering van de dienst. Hij wil hierover nog niet in detail treden. "Het tijdig betalen van de schoolvervoerders zullen we weer beklemtonen."

Orie wijst erop dat de OBS ook subsidie wil voor de schoolvervoeders wegens de gestegen brandstofprijs. Dat heeft de organisatie eerder in een brief kenbaar gemaakt aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. "We hebben nog geen antwoord gekregen", zegt hij. In juni 2017 hebben de OBS en de regering een akkoord bereikt voor nieuwe tarieven. "Toen was de dieselprijs onder de SRD 5, maar nu is die bijna SRD 7", aldus Orie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina