Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgverleners tegen tariefsvoorstel Zorgraad

Zorgverleners niet tevreden met nieuwe tariefsvoorstel

11/08/2018 19:47 - Jason Pinas

Zorgverleners niet tevreden met nieuwe tariefsvoorstel

 

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en andere zorgverleners hebben het tariefsvoorstel van de Zorgraad zaterdag verworpen. Dit gebeurde tijdens een openbare vergadering van de raad. De ontevreden artsen kunnen zich niet terugvinden in een vergoeding van ongeveer SRD 21 per patiënt per maand.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst hebben zij hun mening duidelijk kenbaar gemaakt. De ontevredenheid was duidelijk en de spanning liep af en toe hoog op. Met name VMS-bestuursleden Ben Hewitt en Ricardo Markiet menen dat de Zorgraad onvoldoende haar huiswerk heeft gemaakt.

In een uitgegeven verklaring stelt het Collectief van Zorgverleners dat de Zorgraad in haar huidige vorm geen oplossing kan brengen voor de huidige problemen binnen de gezondheidszorg. Artsen, apothekers, fysiotherapeuten, tandartsen en andere zorgverleners zullen zich daarom beraden over stappen die spoedig genomen moeten worden om de sector te redden. Welke stappen dat zijn, is nog onduidelijk.

Zorgraadvoorzitter Anjanie Ganput stelt dat ze deels kan meegaan met reacties die tijdens de vergadering zijn gegeven. Ze blijft er wel bij dat controle en regulering van een aantal zaken noodzakelijk zijn, om de zorg te kunnen blijven garanderen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina