Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrachtboot enige uren vastgelopen

Vrachtboot enige uren vastgelopen

11/08/2018 05:26 - Van onze redactie

Vrachtboot enige uren vastgelopen

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Een vrachtschip is vrijdagmorgen vastgelopen in de Surinamerivier nabij de Wijdenboschbrug. Naar verluidt is de boot uit de vaargeul geschoten en evenwijdig komen te liggen aan de brug. Rond zes uur ‘s middags, bij het hoogste tij, lukte het om de boot weer vlot te krijgen en werd de vaart richting Nieuwe Haven voorgezet.

Van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) kon geen reactie worden verkregen, "omdat het onderzoek nog loopt". Ook niet op de vraag of er een loods aan boord was en wie onder de omstandigheden verantwoordelijk is voor de zichtbare schade die het vaartuig heeft opgelopen. Dicht bij het roer is er een gat ontstaan en het is niet bekend of de boot nog zeewaardig is.

Eind juni liep bij de monding van de Surinamerivier al de Marine Prince vast. De beide incidenten komen in een periode waarbij de roep om uitbaggeren van de vaargeul steeds luider klinkt. Hoewel de MAS zich in zwijgen hult, is bekend dat het vastlopen van de Marine Prince te maken had met het steeds moeilijker bevaarbaar zijn van de rivier. Wat de oorzaak van het incident vrijdag was, is nog onduidelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina