Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezing jeugdambassadeurs nog ongewis

Verkiezing jeugdambassadeurs nog niet in zicht

10/08/2018 00:00 - Merredith Bruce

Verkiezing jeugdambassadeurs nog niet in zicht

 

PARAMARIBO - De leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) is nog bezig met onderzoek om klaarheid te krijgen in ontwikkelingen rondom de verkiezingen voor nieuwe jeugdambassadeurs. De verkiezingen stonden gepland voor 28 juli, maar NJP-voorzitter Kelvin Koniki, ondervoorzitter Dinesh Parag en plaatsvervangend ondervoorzitter Zenani van Throo vonden dat niet haalbaar.

Ze stellen dat er meer tijd nodig is om de kandidaten te leren kennen. Daarnaast hebben de jeugdvertegenwoordigers er moeite mee dat er maar één vrouwelijke kandidaat (naast twee mannelijke) is voor de functie van Caricom-jeugdambassadeur en maar één man (naast twee vrouwelijke) als kandidaatsportambassadeur. Ze vinden dit niet alleen oneerlijk, maar stellen ook dat er hiermee onmogelijk sprake kan zijn van een verkiezing. Als jeugdambassadeur worden er namelijk een man en een vrouw gekozen.

Volgens Parag gaat het argument dat dit eerder is voorgekomen niet op. Hij heeft het over de periode toen Stephany Kasketi de enige vrouwelijke kandidaat-Caricomjeugdambassadeur was. "De huidige leiding heeft een andere mening hierover." De jeugdvertegenwoordigers willen dat de kandidaten lijst aangepast en in balans gebracht wordt. Ze willen ook duidelijkheid over het kandideren van Jamil Starke als SDG-jeugdambassadeur. Hij heeft door schooltentamens niet kunnen meedoen met de sollicitatiegesprekken, maar is toch toegelaten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina