Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stormloop bij registratie vakantiejob

Stormloop bij registratie vakantiejob

10/08/2018 08:51 - Naomi Hoever

Rachel-Koningsbloem-Pinas directeur Sport- en Jeugdzaken

Rachel-Koningsbloem-Pinas directeur Sport- en Jeugdzaken Foto: Gov.sr  

PARAMARIBO - Al op de eerste dag van registratie voor een vakantiejob via het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, woensdag, was er sprake van stormloop. Kinderen mochten zich, onder begeleiding van ouder(s) de afgelopen twee dagen melden. Hoewel de registratie officieel om een uur ’s middags zou beginnen, stonden er al om zes uur ‘s morgens mensen bij de registratiepunten. Het was hetzelfde beeld als een jaar geleden. Er is landelijk plek voor zeventienhonderd jongeren van veertien tot en met 24 jaar.

Dit zegt de Rachel-Koningsbloem-Pinas, directeur van het ministerie. Hoewel voor registratie rekening is gehouden met het tijdstip waarop leerlingen op school zitten, waren zij er vroeg bij. Een ouder was teleurgesteld toen zij zich woensdagmiddag om twaalf uur bij een registratiecentrum in Paramaribo meldde en haar werd gezegd dat al 57 volgnummers waren weggegeven. Er waren er nog maar drie over, maar er stonden anderen voor haar, waardoor ze met lege handen moest vertrekken. Door de animo voor het vakantiewerk overweegt het ministerie een wachtlijst samen te stellen.

Koningsbloem-Pinas benadrukt dat de overheid alleen geen vakantiewerk kan aanbieden en daarom heeft ze een oproep gedaan aan het bedrijfsleven (meer) vakantiewerkplekken beschikbaar te stellen. Ze verzekert dat het ministerie er alles aan doet om vriendjespolitiek bij de registratie te voorkomen. Personen die haar en andere medewerkers hebben benaderd is gezegd dat zij de normale procedure moeten volgen. "Als ministerie met een opvoedende taak kunnen wij niet toelaten dat er aanmeldingen achter de deur plaatsvinden. We willen ieder kind een gelijke kans geven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen