Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Matoekoe getrakteerd op culturele dag

Stichting Matoekoe getrakteerd op culturele dag

09/08/2018 18:35 - Sharon Singh

De kinderen van Matoekoe hebben enorm genoten van de Fun Day with Stichting Matoekoe die werd georganiseerd door The Courtyard Children's Foundation.

De kinderen van Matoekoe hebben enorm genoten van de Fun Day with Stichting Matoekoe die werd georganiseerd door The Courtyard Children's Foundation. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het is muisstil in de zaal van Stichting Matoekoe als Christopher, Sean Paul en Charles de capoeira-dans doen. De daarbij behorende acrobatische bewegingen en draaitrappen zijn mooi om te zien. Tijdens het dansen scheert het been van een danser langs het gezicht van een andere. De precisie van die technieken maakt dat de bezoekers even de adem inhouden. Van dit optreden en nog veel meer hebben de kinderen van Matoekoe woensdag mogen genieten.

The Courtyard Children's Foundation organiseerde een Fun Day with Stichting Matoekoe middels muziek, zang en dans. Voor het eerst neemt deze organisatie dit centrum onder haar vleugels en de dankbaarheid was groot. De aimabele kinderen applaudisseerden enthousiast en deden spontaan mee met alle optredens. Dat deed de harten van de aanwezigen smelten.

Op het lied 'Kiri Kibana' deden de inheemse kinderen de danspasjes voor en bij de pocho pocho-dans kregen de kinderen van het centrum ondersteuning van de miss en mister Tropical Beauties Suriname; Sri-Dewi Martomamat en Angelo Wijngaarde. De inheemse en Javaanse dans werden speciaal uitgevoerd in verband met de Javaanse Immigratie en de Dag der Inheemse die donderdag worden herdacht.

Naast dansactiviteiten waren er ook zangoptredens op het programma. Na lekker te hebben gegeten was het dansen geblazen met de muziekformatie The New Style Band. Dat was het hoogtepunt van het evenement. Voor de polonaise werd er een lange rij gevormd die buiten het gebouw eindigde.

Stichting Matoekoe vangt kinderen en jongeren op met een ontwikkelingsstoornis en/of verstandelijke beperking.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina