Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moederbank waarschuwt voor crypto currencies

Moederbank waarschuwt voor crypto currencies

09/08/2018 19:11

Moederbank waarschuwt voor crypto currencies

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Centrale Bank van Suriname waarschuwt de samenleving voor de financiële risico’s die crypto currencies, virtueel geld vooral bekend onder de naam Bitcoin, met zich meebrengen. De moederbank is van mening dat overal ter wereld waar het economisch minder goed gaat, malafide personen en organisaties deze omstandigheid als hun kans zien om burgers te verleiden, aldus de bank donderdag in een persbericht.

Uitgaande van haar verantwoordelijkheid om het publiek te beschermen tegen financiële risico's, acht de bank het haar plicht zorgwekkende ontwikkelingen als deze onder de aandacht te brengen van de samenleving. De bank wordt nog steeds geconfronteerd met burgers die ernstig benadeeld zijn door deze misleidende activiteiten. Deze worden ook uitgebeeld als een piramidespel, gelet op de structuur en de wijze waarop deze activiteiten werken. Het begint met een klein aantal mensen (de top van de piramide) die voor hun eigen winst steeds anderen erbij moeten betrekken.

Er wordt hierbij gewezen op de aanlokkelijke winsten die de eersten hebben opgestreken. Dat hoort echter in het plan van de uitvoerders van dit systeem om potentiele slachtoffers te verleiden tot het nemen van risico met hun geld. De uitkomst is echter altijd hetzelfde; het systeem loopt uiteindelijk vast en degenen die later zijn ingestapt raken al hun geld kwijt. Wanneer men dan rekenschap hierover wil vragen zijn de vertegenwoordigers van deze malafide organisaties ineens onbereikbaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina